Normalt afholder jeg mig fra at omtale projekter som jeg selv er professionelt involveret i, men jeg synes jeg vil have lov til at gøre en undtagelse – ikke for at fremhæve egen indsats, men fordi jeg er oprigtigt begejstret for bøgerne.

Kelley Armstrongs ungdomsroman De dødes kald (oversat af undertegnede efter The Summoning), første bind af trilogien Mørkets kræfter, er netop udkommet på forlaget Carlsen. Det er bøger der ikke taler ned til deres unge læsergruppe – med intelligente fantasyelementer og fine persontegninger, hvor man kommer til at holde af personerne, også de umiddelbart usympatiske.

Det er den canadiske fantasyforfatter Kelley Armstrongs første serie for unge læsere, og det har måske bidraget til den særlige tone at der er tale om en “voksenforfatter” der for første gang kaster sig ud i B&U.

Trilogien foregår i samme univers som Armstrongs “Women of the Otherworld”-serie for voksne læsere. Serien omfatter pt. 11 romaner fra Bitten (2001) over bl.a. Industrial Magic (2004) og No Humans Involved (2007) til Waking the Witch, der udkommer juli 2010. Otherworld-bøgerne kommer nu om dage på hylden under Paranormal Romance; i en mere traditionel inddeling ville man kalde serien for Urban Fantasy med varulve, hekse og åndemanere i et moderne Amerika.

Fra bagsideteksten til De dødes kald:

“Chloe Saunders vil egentlig bare gerne have et liv som alle andre teenagere –
komme igennem skolen, se sine venner og måske finde en kæreste. Men da hun
begynder at se ånder, ved hun, at hendes liv aldrig mere vil blive normalt
igen.

Efter et særligt skræmmende møde med en afdød bryder Chloe sammen og bliver
indlagt på et privat behandlingshjem for unge. Ved første øjekast ser Lyle House
ud til at være okay, men da hun lærer de andre patienter bedre at kende – den
charmerende Simon, der er indlagt sammen med sin foruroligende og dystre bror,
Derek, den ubehagelige Tori og Rae, der er lidt for glad for ild – fornemmer
hun, at der ikke bare er tale om unge med adfærdsvanskeligheder.

En besynderlig og dyster kraft synes at binde dem alle sammen, en kraft, som
bliver ved med at trække Chloe ned i kælderen under Lyle House, til de mørke
hemmeligheder, som er begravet dernede …”

Køb bogen fra forlaget

Trilogiens hjemmeside (engelsk)

Kelley Armstrongs hjemmeside