Der er ting der kan røre en nørdfars hjerte. Som når man kommer ned om morgenen på efterårsferiens første dag og husets niårige søn har opstillet det fylogenetiske træ ud over hele stuegulvet med Schleich-dyr (hvilket afføder en diskussion om skildpaddernes afstamning hvor det viser sig at sønnikes vilkårlige placering af skildpadderne sammen med krokodillerne er i overensstemmelse med de nyeste teorier). Som når han tror at michelinmanden er en madanmelder (logisk nok for et barn der foreslår flækkede, gratinerede hummere når han får lov at komme med ønsker til aftensmaden). Som når man hører ham forsøge at spille Queens ‘We Will Rock You’ på blokfløjte. Som når man får overrakt en tegning af Jupiter med kongekrone, for ‘den er jo planeternes konge’, eller en anden med en brændende tiger, som viser sig at være en illustration af William Blakes ‘The Tyger’, et digt der i øvrigt kan afsynges højlydt på toilettet om morgenen på melodi af ‘Tornerose var et vakkerbarn’. Tiger, tiger, burning bright, burning bright, burning bright / in the forests of the night, OOOOF THE NIGHT!

Store nørd og lille nørd er godt i gang med at holde efterårsferiefridage sammen, mens erhvervslivet gør krav på husets frue. Vi har allerede nået meget. Vi har løbet motionstur sammen i kold regn. Vi har lavet karrysalat med mango curry og gnocchi og æbler fra haven. Vi har set Modig i biografen. Vi har sørget for at være hjemme når rengøringsmanden kommer (hvilket jo altid ellers foregår i skoletiden, så gensynsglæden var stor og gensidig). Vi har oset i en legetøjsbutik, hvor jeg kom til at ødelægge noget fordi jeg ikke kunne lade være med at pille. Hver dag læser jeg højt af Sværdets søstre som er et stort hit hos den lille jiu-jitsu-udøver (som ellers er dybt uinteresseret i skønlitteratur, men der må jo også være ét område hvor han ikke minder om sine forældre).

Men først og fremmest har vi aflagt Danmarks Akvarium et afskedsbesøg inden det lukker om 15 dage. Eftersom det har ligget på samme sted i Charlottenlund siden 1939, er der tale om nostalgi for generationer af københavnere. Vi glæder os til at Den Blå Planet åbner til næste år. Selvfølgelig. Plancherne med hvordan det bliver på Amager, var allerede ved sidste besøg en lige så populær del af udstillingen hos den unge mand som ‘Rør ved havdyr’ og akvariet med dragefisken. Men det var sjovt at besøge Charlottenlund en sidste gang. Der var tv-optagelse til Ramasjang med ‘Danmarks modigste børn’ som var ude at svømme en tur i piratfiskenes bassin. Piratfiskene klyngede sig forskræmt sammen i den anden ende. Og der var ekstraordinære rundvisninger ‘bag kulisserne’ hvor publikum ellers ikke har fået lov at komme i Akvariets lange historie. Vi lærte hvordan man altid lige skal kigge under døren inden man træder ind til krokodillen, da den holder så meget af at ligge på tremmerne lige indenfor.

Vi fik taget afsked med det hele, murænerne og den elektriske ål og den præserverede blå fisk. Vi stod længe og ventede på at vinkekrabben skulle stikke hoved og klo op og vinke farvel. Den kom ikke frem og vinkede. Det gør den bare aldrig.